مقالات

خواص بابونه

بابونه گاوی یا بابونه گاوچشم یا بابونه کبیر با نام علمی Tanacetum parthenium L از خانواده استراسه یک گیاه دارویی است و معمولاً در باغ ها و کنار جاده ها یافت می شود. نام عمومی این گیاه feverfew است که این نام از کلمه لاتین febrifugia، به نام “کاهنده تب” گرفته شده است. دیوسکوریدس، پزشک یونانی قرن اول، بابونه را برای «تمام التهابات که منجر به تب می شوند» تجویز کرد و از این گیاه تب به عنوان تب بر استفاده می کرد. این گیاه به دلیل برگ‌های پرمانندش به نام «پره» نیز شناخته می‌شود.

یونانیان باستان این گیاه را «پارتنیوم» می نامیدند، ظاهراً به این دلیل که برای نجات جان فردی که در قرن پنجم قبل از میلاد در حین ساخت پارتنون از پارتنون سقوط کرده بود، از آن برای پزشکی استفاده می شد. Feverfew همچنین به عنوان “آسپرین قرون وسطایی” یا “آسپرین” قرن 18 شناخته می شد.

این گیاه دارای سابقه طولانی استفاده در طب سنتی و عامیانه، به ویژه در میان گیاهان دارویی یونان و اروپا است و برای پسوریازیس

آلرژی
آسم
وزوز گوش
تنقیه
ضدسرطان
سرگیجه
حالت تهوع و استفراغ
نیز استفاده شده است.
این گیاه برای درمان
آرتریت
التهاب
یبوست
درماتیت
گوش درد
تب
سردرد
شرایط التهابی
نیش حشرات
زایمان
اختلالات قاعدگی و افزایش خون قاعدگی
اسپاسم
درد معده
تورم
دندان درد
سرگیجه
حشره کش
دورکننده حشره
برای درمان سرفه و سرماخوردگی
تنقیه

استفاده شده است. به طور سنتی، این گیاه به عنوان یک تب بر استفاده می شده است که نام رایج آن نیز از آن گرفته شده است.

همچنین بخوانید:   ساعات طولانی کار و افسردگی

در آمریکای مرکزی و جنوبی از این گیاه برای درمان انواع اختلالات استفاده می شود.

سرخپوستان استفاده از آن را برای درمان

قولنج و گفتگی عضلات
درد کلیه
تهوع صبحگاهی و
معده درد بسیار ارزشمند می دانند.

در مکزیک از آن به عنوان ضد اسپاسم

و به عنوان مقوی برای تنظیم قاعدگی
استفاده می شود.

همان طور که در بالاتر گفته شد در ونزوئلا نیز برای درمان گوش درد استفاده می شود.

برگ های این گیاه به صورت تازه یا خشک شده مصرف می شوند، با دوز معمولی روزانه 2 تا 3 برگ. تلخی آن اغلب قبل از مصرف شیرین می شود.
همچنین به دلیل بوی تند و ماندگار آن، برای تصفیه هوا در اطراف خانه ها کاشته می شود و از تنتور شکوفه های آن به عنوان

دافع حشرات

و مرهم برای نیش استفاده می شود.

مونوترپن ها در بابونه فعالیت دورکنندگی حشرات وحشره کشی دارند و اثرات ارام بخشی و ضد اضطراب مشتقات آلفا پینن اثبات شده است.

اجزای فعال تشکیل دهنده این گیاه احتمالاً یک یا چند لاکتون سسکوئی ترپن شناخته شده از جمله پارتنولید هستند. سایر ترکیبات تشکیل دهنده شامل گلیکوزیدهای فلاونوئیدی و پینن ها هستند.
گل‌ها و برگ‌های این گیاه به دلیل وجود پارتنولید فعالیت‌های ضددرد، ضدالتهابی و تب بری قابل توجهی نشان دادند که در ادامه آن استفاده مردمی از گیاه بابونه کبیر را برای درمان سردرد میگرنی، تب، سرماخوردگی و آرتریت مورد تایید قرار گرفت و این اثرات عمدتاً به برگ‌ها و گل‌ها به دلیل وجود سسکوی ترپن لاکتون ها و فلاونوئیدها نسبت داده می‌شود. همچنین بابونه کبیر به عنوان ضد اسپاسم در کولیک، کولیت ،دل پیچه، و به عنوان ملین استفاده می شود.

همچنین بخوانید:   گیاهان دارویی برای استرس و افسردگی

در این بررسی، ما ابعاد مختلف گیاه بابونه کبیر را بررسی کرده‌ایم و کاربردهای دارویی وسیع آن را برای درک خواص بی نظیر بابونه گردآوری کرده‌ایم.
این گیاه به‌طور گسترده در مناطق وسیعی از جهان کشت می‌شود و اهمیت آن به‌عنوان یک گیاه دارویی با گزارش‌های فزاینده و قوی‌تر در حمایت از کاربردهای درمانی متعدد آن، به طور قابل‌توجهی در حال رشد است.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا