مقالات

طب فشاری

طب فشاری یا فشار درمانی، در واقع زیرمجموعه ای از طب سوزنی است که قدمتی بسیار طولانی دارد و ریشه آن به کشور چین باز می گردد. در طب فشاری اعتقاد بر این است که بدن دارای 12 کانال نامرئی به نام مریدین است. انرژی حیات که در اصطلاح “چی” نامیده می شود از طریق این کانال های نامرئی یا مریدین ها در تمام نقاط بدن جاری می شود.

12 کانال اصلی تمام اندام های مختلف بدن را به یکدیگر متصل می کنند و باعث ایجاد یک سیستم ارتباطی گسترده در سراسر بدن می شوند. بنابراین باز بودن مسیر کانال ها برای جریان یافتن انرژی در بدن اهمیت بسیار زیادی دارد. اما گاهی ممکن است به دلایل مختلف از جمله عدم تعادل یکی از کانال های مریدین مسدود شود. در این صورت جریان انرژی نمی تواند آزادانه در بدن حرکت کند و این مساله موجب بروز مشکل یا بیماری در بدن می شود.

در این هنگام پزشکان سنتی از یک نوع روش درمان به نام طب فشاری استفاده می کنند. در فشار درمانی همانگونه که از نامش پیدا است پزشک با استفاده از انگشتان دست، کف دست ها، آرنج ها و گاهی با کمک پاها به قسمت های خاصی از بدن فشار وارد می کند. در نتیجه این فشار جریان انرژی در کانال های مریدین آزاد می شود و بدن مجددا تعادل خود را به دست می آورد. اما مهمترین نکته در فشار درمانی، توجه به برخی نکات مهم است که ما سعی کرده ایم در این مقاله از تکین دارو آنها را مورد بررسی قرار دهیم.

طب فشاری و طب سوزنی چه تفاوت هایی با هم دارند؟

فشار درمانی و طب سوزنی با این که هر دو در شاخه پزشکی سنتی قرار می گیرند اما تفاوت های زیادی با هم دارند. طب فشاری یک تکنیک کاملا ایمن و غیر تهاجمی است که از فشار دست به قسمت های مختلف بدن برای بازیابی تعادل بیمار استفاده می شود.

طب فشاری و طب سوزنی - تکین فارمد
تفاوت طب فشاری و طب سوزنی چیست؟

در نتیجه اغلب پزشکان، پرستارها و حتی خود بیماران می توانند به راحتی از طب فشاری برای درمان مشکل خود استفاده کنند. به همین علت بسیاری از پزشکان طب فشاری را یک روش جایگزین و ایمن برای درمان های دارویی می دانند.

همچنین بخوانید:   ارتباط استرس و درد پشت سر

اما در طب سوزنی برای آزادسازی جریان انرژی از کانال های نامرئی بدن از سوزن های بلند و نوک تیز استفاده می شود. در نتیجه در صورت عدم رعایت نکات ریز بهداشتی خطر ابتلا به عفونت وجود دارد. از این رو می توان ادعا کرد که طب فشاری در مقایسه با طب سوزنی دارای امنیت بسیار بیشتری است.

فشار درمانی از چه طریق به درمان بیماری ها کمک می کند؟

تسکین درد و کاهش علائم بیماری یکی از مهمترین فوائد طب فشاری است. به همین دلیل از این طب برای درمان بسیاری از بیماری ها از جمله، سرماخوردگی، آنفلوانزا و یا حتی درمان سردردهای میگرنی استفاده می شود.

پزشکان توصیه می کنند که ترجیحا بهتر است در روزهای اولیه ابتلا به بیماری از فشار درمانی استفاده نکنید. چند روز پس از گذشت بیماری زمانی که سیستم ایمنی شما به تدریج قوی تر می شود و همچنین در دوران نقاهت بهترین زمان برای استفاده از طب فشاری است. این طب از طریق برخی روش ها باعث کاهش علائم بیماری، کمک به بهبود سریع تر و در نتیجه کوتاه تر شدن دوره درمان می شود. این روش ها عبارتند از:

رفع تنش عضلانی

طب فشاری ویژگی هایی مشابه ماساژ دارد و به همین علت در رفع تنش عضلانی بسیار موثر است. فشار درمانی باعث تحریک و عملکرد بهتر سیستم لنفاوی بدن می شود در نتیجه گردش خون سرعت بیشتری پیدا می کند. گردش خون در عضله هایی که دچار تنش هستند باعث آزاد شدن بافت های همبند و رفع اسپاسم در ماهیچه های بدن می شود. کاهش اسپاسم های عضلانی درد را کاهش می دهد و به دوره درمان شما سرعت بیشتری می بخشد.

تسکین درد

فشار به برخی قسمت های بدن باعث آزاد شدن دو هورمون بسیار مهم به نام های اندورفین و اکسی توسین در بدن می شود. کاهش احساس درد مهم ترین اندورفین در بدن است. همچنین ترشح هورمون اکسی توسین نیز باعث افزایش احساس شادی و کاهش درد در بدن می شود. در نتیجه با ترشح این دو هورمون ارسال پیام های درد به مغز و سیستم عصبی مسدود می شود. تسکین درد علائم بیماری را کاهش می دهد و دوره درمان را برای شما راحت تر می کند.

کاهش استرس

فشار درمانی با استفاده از انگشتان و کف دست ها به نقاطی از بدن شما که در آنها جریان انرژی مسدود شده فشار ئارد می کند. در نتیجه این فشار که حالتی ماساژگونه دارد احساس آرامش زیادی شما را دربرمی گیرد. احساس آرامش و استرس دو نقطه مقابل یکدیگر هستند. بنابراین با افزایش رضایتمندی و آرامش احساسات منفی مانند استرس و اضطراب از شما دور می شوند. کاهش استرس به شما کمک می کند که سلامت، بهبود و تعادل بدن خود را به سرعت به دست آورید.

همچنین بخوانید:   خواص درمانی اسطوخودوس: تأثیرات معجزه‌آسای یک گیاه دارویی

فشار درمانی با کمک چه ابزارهایی انجام می شود؟

طب فشاری یک تکنیک درمان است که مانند سایر روش های درمانی شیوه های مخصوص به خود را دارد. یکی از مهمترین مزایای این روش درمان آن است که شما می توانید برخی از روش های ساده آن را بر روی خود و یا عزیزانتان انجام بدهید بدون اینکه نگران عوارض احتمالی آن باشید.

طب فشاری و فشار درمانی - تکین فارمد
ابزار فشار درمانی چیست؟

برخی روش های فشار درمانی ، عبارتند از:

ماساژ عمیق بافت ها

در این روش، پزشک ابتدا نقاط خاصی که دچار گرفتگی هستند را شناسایی می کند. پزشک در ادامه با استفاده از کف دست و یا انگشتان به نقاط مربوطه فشار می دهد. این فشار جریان انرژی را به داخل کانال ها هدایت می کند. در نتیجه تعادل به بدن شما باز می گردد. ترشح اندورفین در طول درمان به تسکین علائم درد کمک می کند.

آغوش محکم

وقتی کسی را محکم در آغوش خود می گیرید و او را به خود فشار می دهید در واقع از تکنیک فشار درمانی استفاده می کنید. این روش درمان بیشتر برای زمانی مناسب است که شما در معرض استرس و یا اضطراب شدید قرار دارید. بدن شما در زمان استرس در حالت حمله یا گریز قرار می گیرد. این مساله بار روانی شدیدی را به شما تحمیل می کند. آغوش محکم باعث می شود که بدن شما ریلکس شود و در نتیجه پاسخ حمله وگریز خاموش می شود.

پتوهای سنگین

استفاده از پتوهای سنگین باعث اعمال فشار به بخش های مختلف بدن می شود. برای انجام بهتر است از پتوهایی استفاده کنید که حداقل چندین برابر بدن شما وزن دارند. استفاده از پتوهای سنگین به خصوص برای کودکان مبتلا به اوتیسم که قادر به برقراری ارتباط و تماس های فیزیکی نیستند، یک شیوه درمانی بسیار موثر است.

انواع طب فشاری چیست؟

فشار درمانی دارای انواع مختلفی است. در هر کدام از این روش ها قسمت های مختلفی از بدن به کمک انگشتان دست و یا کف دست تحریک می شود.

انواع طب فشاری - تکین فارمد
طب فشاری و فشار درمانی چه اقسامی دارد؟

به طور کلی انواع طب فشاری عبارتند از:

ماساژ توی نا

این روش یکی از رایج ترین درمان های مورد استفاده در طب فشاری است. در این روش بیشتر از انگشتان دست، انگشت شست و همچنین کف دست ها برای وارد کردن فشار به نقاط خاصی از بدن استفاده می شود.

همچنین بخوانید:   قرص گیاهی با گیاه گل ساعتی: درمان طبیعی برای بی خوابی

ماساژ شیاتسو

ماساژ سوجوک روش انجام ساده ای دارد. در این روش پزشک از دست ها، بازوها و حتی آرنج های خود برای فشار به کانال های مسدود مریدین استفاده می کند. استفاده از حرکات کششی در کنار این ماساژ اغلب به بهبود سریع تر بیمار و کوتاه تر شدن دوران نقاهت کمک موثری می کند.

ماساژ ریکی

در این تکنیک درمان، پزشک اغلب از کف دستان خود برای ماساژ و اعمال فشار به قسمت های مختلف بدن استفاده می کند. هدف از انجام این ماساژ ایجاد تعادل در بدن، جریان دوباره انرژی در کانال ها و تسکین سریع تر درد است. ماساژ ریکی یکی از شفابخش ترین تکنیک های درمان در فشار درمانی محسوب می شود.

ماساژ سوجوک

از این روش بیشتر برای درمان درهای مزمن مانند کمردرد و یا سردردهای تنشی استفاده می شود. اعمال فشار بر روی برخی نفاط بدن به رفع تنش های عضلانی کمک می کند. کاهش اسپاسم های عضلانی احساس درد را در بیمار تسکین می دهد و باعث بهبود سریع تر بیماری های مزمن مانند میگرن و کمردرد می شود.

طب فشاری برای درمان چه بیماری هایی موثر است؟

امروزه از فشار درمانی برای درمان طیف گسترده ای از بیماری ها استفاده می شود. بیماران در گروه های سنی مختلف می توانند از فوائد این طب استفاده کنند. برخی از بیماری هایی که به کمک طب فشاری درمان می شوند، عبارتند از:

  • آرتریت
  • یبوست
  • کمردرد
  • اضطراب
  • افسردگی
  • زانو درد
  • دردهای قائدگی
  • سندرم تونل کارپال

سخن آخر برای فشار درمانی

طبق آنچه که در این مقاله از تکین دارو بررسی کردیم طب فشاری، نوعی تکنیک درمان است که ریشه در چین باستان دارد. در طب فشاری پزشک با استفاده از کف دست ها، آرنج و یا انگشتان دست بر روی نقاط خاصی از بدن فشار وارد می کند. این فشار باعث می شود جریان انرژی که در کانال های بدن مسدود است آزاد شود و بدن تعادل دوباره خود را به دست بیاورد.

سوالات متداول در طب فشاری

آیا طب فشاری برای مشکلات عاطفی مانند افسردگی هم موثر است؟

بله، فشار درمانی باعث تخلیه تنش ها و احساسات منفی از بدن می شود. در نتیجه پس از درمان بلافاصله تمرکز، انرژی و شادی بیشتری را در خود احساس می کنید.

آیا زنان باردار می توانند از فشار درمانی استفاده کنند؟

بله، استفاده از تکنیک های طب فشاری در بارداری بلامانع است. اما این کار باید حتما تحت نظارت پزشک زنان و زایمان انجام شود.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

همچنین ببینید
بستن
دکمه بازگشت به بالا